TIQXMMI yangiliklari

img
24.10.2023

Buni “ Bichak ” deyishadi  

 Bugun “Toshkent Irrigatsiya va qishloq  xo‘jaligini mexanizatsiyalash muhandislari instituti” milliy tadqiqot universiteti “Iqtisodiyot” fakulteti 1- bosqich  talaba qizlarimiz  bilan 3- talabalar turar joyida pazandalik sirlari turkumidan navbatdagi uchrashuv tashkil qilinib, bunda ularga milliy taomlarimizdan  biri bo‘lgan qishloqda “Bichak ” nomi bilan mashhur bo‘lgan taomni pishirishni o‘rgandik.

Bu taomni bahorda yalpizdan, kuzda qovoqdan tayyorlash mumkin. Juda mazali, foydali, chiroyli bichaklar ishtahani ochib yubordi. Uning shifobaxshligini aytmayszmi? Badanning quvvati taom bilan, ruhning quvvati kalom bilan  deya bejiz aytilmaganda.

“Iqtisodiyot” fakulteti   tyutori  D.Egamova axboroti

Universitet matbuot xizmati